Opel Motorsport Club
   HOVEDSIDE   INFORMASJON   FORUM   KUNNSKAPSDATABASE   GALLERI   TREFFPROGRAM   CLUBSHOP   KONTAKT KLUBBEN
Gå Tilbake   Opel Motorsport Club
 

Neste Treff

19/6 - 21/6-2020

Frøyatreffet 2020
Sted: Frøya Motorsenter

Mer info her
 

Clubshop!
 
Besøk vår clubshop
 

- | 3. Sep 2019, 10:31
Noen hundre tok avskjed med Lomen Auto

Lomen: Magistad-familien som står bak Lomen Auto, har hele vegen gitt uttrykk for at det er med tungt hjerte de avvikler bedriften. I år er det 51 år siden bedriften ble starta opp av Knut Jørgen Magistad. Når det tidligere i år ble kjent at de mistet Opel-agenturet var det liten veg utenom å avvikle, var konklusjonen til eierne, Ole Jørgen Magistad og sønnene Knut Ole og Vidar.

Lomen:Magistad-familien som står bak Lomen Auto, har hele vegen gitt uttrykk for at det er med tungt hjerte de avvikler bedriften. I år er det 51 år siden bedriften ble starta opp av Knut Jørgen Magistad. Når det tidligere i år ble kjent at de mistet Opel-agenturet var det liten veg utenom å avvikle, var konklusjonen til eierne, Ole Jørgen Magistad og sønnene Knut Ole og Vidar.

Stor fest

Når så ille var bestemte eierne seg for at de skulle gi seg med flagget til topps. Kunder, venneskare og tidligere ansatte skulle inviteres til fest. Det skjedde lørdag og frammøtet denne dagen understreker det som så mange ganger er sagt, at knapt noen bilbedrift har hatt bedre grep om kundemassen sin enn Lomen Auto. De har vært i den heldige situasjon å ha en superlojal kundegruppe som år etter år har kommet tilbake. Ja, de kan sågar vise til kunder som har kjøpt biler her helt tilbake til da bedriften starta opp i 1968.

Folkeskare kom

Lomen Auto er nabo til Lomen kyrkje, og køene som dannet seg rundt bedriften på lørdag minner om det som kan være iblant ved en begravelse i Lomen. Alt ledig areal på begge sider av Lomen Auto var tettpakka med biler, og etter hvert strakk rekken av kjøretøy seg oppover vegen til Ellestadbygda og nordover E16. Noen anslo minst tre hundre frammøtte, andre snakket om nærmere fire hundre. Man kan trygt si at det var stinn brakke mye av dagen, og som forteller litt om hvilken setting denne bedriften har hatt i lokalmiljøet. Ja, skjønt lokalmiljøet. Det kom kunder fra Lærdal, Årdal og Sogn også som har vært en del av distriktet for Lomen Auto disse årene.

Handlelysten på topp

Når vi ber Knut Ole Magistad oppsummere dagen sier han dette:

- Ja, vi er overvelda over det store frammøtet som var langt over det vi kunne drømme om. Klart at dette er en spesiell situasjon for oss, og det varmer at så mange stilte opp denne dagen, sier Knut Ole.

Restvarebeholdning av deler og rekvisita var lagt ut til halv pris denne dagen. Det skapte nok de første to timene både køer og lettere kaos for dem som skulle ekspedere. Men gode kupp gjør kundene vanligvis blide og fornøyde, og da får det ikke hjelpe om det hersker venting og trengsel for å få betalt.

Auksjoner skapte stemning

Størst spenning var nok knytta til den tillyste auksjonen over "forundringsesker" som i hopetall ble bydd fram. De kunne inneholde nostalgia, isskraper, slepetau og alt slikt som kan være kjekt å ha som bileiere. De beste kuppene var nok likevel de eskene som inneholdt gamle Opelting og reklamegjenstander. Opelskilt og ikke minst Michelin-mannen, varemerket for Michelin,var det bokstavelig talt budkrig om. Mange ville sikre seg dette som minnegjenstander og pryd i garasjen.

Fire biler under hammeren

Det ble solgt rekvisita og gjenstander for en del tusenlapper. Stemninga var høy og kommentarene haglet slik som er vanlig på auksjoner. Vidar Magistad hadde rollen som auksjonarius mens broren Knut Ole hadde oppgavene med å beskrive objektene. De bevisste at de også taklet disse rollene på en framifrå måte.

Stemninga tok seg ytterligere noen hakk opp da fire biler skulle "under auksjonshammeren". Med minstepriser på fem, åtte og 12.000 bidro det til fart i forsamlinga, og alle tre bilene havnet på lokale hender til henholdsvis Vang og Ulnes.

Veteranbilen gikk til Jevnaker

Mange hadde nok også tenkt tanken om å kjøpe veteranbilen, en Opel Rekord stasjonsvogn fra 1978 som ble bydd fram til en minstepris på kroner 1. Etter en heftig budrunde havnet sluttsummen på fem tusen kroner. Den nye eieren var heimehørende på Jevnaker. Bilen ble kjøpt ny av Ola Lokreim i Ryfoss i 1978. Ola var sjøl tilstede på arrangementet og fikk et gjensyn med stasbilen sin. Godt stell av eieren gjennom en årrekke gjør at den etter litt reparasjoner helt sikkert vil få en ny æra, denne gang utenfor distriktet.

Kim Ståle Berger var karen som vant budrunda og han forteller at bilen skal fikses og brukes. Kona Jeanett Meling skyter raskt inn at det var hennes idé at de skulle kjøpe denne bilen. Hun ønsket seg egen bil og en veteran-Opel var derfor midt i blinken. - Vi er i alle fall veldig happy med å vinne budrunda, sa de begge til avisa Valdres.


Alle klokkeslett er GMT +2. Nå er klokken 07:31.


Powered by vBulletin Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Opel Motorsport Club 2008